KIINTEISTÖN TALOYHTIÖLÄHTÖINEN, ENNAKOIVA JA SUUNNITELMALLINEN KORJAAMINEN
Tätä sivua on päivitetty: 8.6.2013
Sivu on avattu alunperin: 2011
Ala- ja rinnakkaissivuja on voitu avata ja päivittää muulloin.
Kaikki kommentit ovat tervetulleita ja ne voi toimittaa kotisivujen päivittäjälle.
OIKEUDELLINEN HUOMAUTUS
- Tiedot saattavat olla vanhentuneita tai epähuomiosta virheellisiä. Tarvittaessa tarkista oikeat ja ajankohtaiset tiedot siltä jolle asia kuuluu, ensisijaisesti hallinnolliselta isännöitsijältä tai tekniseltä isännöitsijältä, muutoin esim. taloyhtiön hallituksen puheenjohtajalta, tai turvallisuusasioissa esim. turvallisuusvastaavalta mikäli sellainen on valittu .
- Kopiointi oikeudet / Copyrights: Asunto Oy Vanha Kaarelantie 7
*************************************************************
Tämä sivusto on tarkoitettu ensisijaisesti taloyhtiön kiinteistön korjaamisen ennakoivasta ja suunnitelmallisesta suunnittelusta vastaaville (esim. isännöistijälle, taloyhtiön hallitukselle, huoltoyritykselle).
Navigointi mainittuihin asioihin tapahtuu vasemman laidan vihreässä pystypalkissa, otsikon "Kiinteistön ennakoiva ja suunnitelmallinen korjaaminen" alta avautuvien alasivujen linkkien kautta.
KIINTEISTÖN KORJAAMISEEN LIITTYVIÄ LINKKEJÄ:
- Vikailmoituksen jättämisen ohjeet
- Osakas- ja asukaslähtöisille asuinhuoneisto korjauksille ja muutostöille on oma sivustonsa tässä linkissä.
- Kiinteistön ennakoivan ja suunnitelmallisen huollon asiat löytyvät omalta sivustoltaan tästä linkistä.
- Erityisten vuosihuolto-/-korjaustarpeiden rästilista
Taloyhtiön kiinteistön yleinen korjaushistoria löytyy tästä linkistä.
*************************************************************
PERUSKORJAUS JA -PARANNUS KÄSITTEISTÄ
Peruskorjaamisella tarkoitetaan korjaamista jossa ei suoriteta olennaisia laadullisia muutoksia. Peruskorjatessa olemassaolevaa korjataan ilman olennaisia rakenteellisia ja toiminnallisia muutoksia ko. rakenteeseen.
Perusparantamiselle tarkoitetaan toimenpidettä jossa olemassa olevaa rakennetta muutetaan olennaisella tavalla. Yleensä rakenteiden muuttaminen vaatii rakennusviranomaisen muutostyöluvan.
Peruskorjaaminen, ja kun on kyse taloyhtiön normaalin vuosibudjetin ylittävistä toimenpiteistä, vaatii aina yhtiökokouskäsittelyä, oli kyseessä sitten hankkeen suunnittelu tai toteutus.
Perusparantaminen vaatii pääsääntöisesti aina yhtiökokouksen päätöksen sen kustannuksista riippumatta. Perusparantamisessa muutetaan aina jotain ja yhtiökokoukselta on saatava muutoksiin suostumus. Mahdollisesti joissain hyvin pienissä muutoksissa, sellaisissa jotka mahtuvat olemassa olevan vuosibudjetin sisään ja jossa jotain saatetaan vastaamaan lähinnä "tämän päivän normaalia laatutasoa" ei tarvita yhtiökokouksen päätöstä. Mutta hallituksen on syytä tarkistaa asia aina tapauskohtaisesti.
MUITA KORJAAMISEN YLEISIMPIÄ KÄSITTEITÄ